Contes col·laboratius

Contes col·laboratius

L’activitat es pot fer entre alumnes de la classe, entre classes o entre escoles.

Es tracta de triar entre tots un títol d’una història, uns personatges (fer-ne la descripció), un temps històric (pot ser el passat fa molts anys, fa poc, en el futur,…), l’espai on es desenvolupa la narració (en un bosc, a l’espai, en una ciutat, en una illa,…) i fer-ne la descripció entre tots de com pot ser el paisatge. Si ho fem entre classes o escoles, tots els participants han de consensuar el títol, els personatges, la trama, el paisatge i el temps. Un cop s’ha treballat la situació i s’ha posat en contacte els personatges amb els alumnes, organitzem la creació del conte de manera col·laborativa:

Podem fer parelles d’alumnes (en el cas que ho fem dins la classe) i donarem 1 hora a la setmana perquè cada grup iniciï i continuí la història). Ordenem en una graella les setmanes i els grups que hauran de crear la història. Haurem de definir quins grups fan la part de la introducció, quins el nus i quins el desenllaç (per tal que el conte s’acabi amb els darrers grups i no quedi obert). L’experiència pot durar un parell de mesos

Com ho fem? Utilitzarem el diccionari, l’apartat de conte. El mestre/professor crea el títol de la història i els altres continuen (fins i tot poden modificar o corregir paraules dels altres companys, tot si val per fer una bona història). Cal que els grups s’identifiquin per poder escriure el conte. Només han d’identificar-se, escollir “consulta al diccionari”, clicar damunt “contes” i damunt del conte que volem continuar. Quan el tinguem obert, hem de fer clic a “edita aquesta pàgina” que està al sota de tot.

Font: CP Jacint Verdaguer

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under CL_Escriure, Contes col·laboratius

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s